hankasz7, przybiję do niego latem moim jachcikiem. Mogę?? Poprosze bosmana portu o zgodę na cumowanie !!
Żywotnośc żarówek xenonowych
Zwiń
X
-
ktoś gdzieś na tym forum kiedyś napisał, że musiał wymieniać żarniki po 6 latach :szeroki_usmiechByła 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Zależy jakie masz te żarówki jak seryjne ksenony to raczej długo wytrzymują. Jak zakładasz np. zestaw HID'a czego jest pełno na allegro to z tym jest różnie jedym świeca już 2 lata a jednemu koledze z klubu po 3 miechach się spaliływww.adrenalinemotorsport.pl
Najnowsza produkcja ( Street Kings ) w dziale filmy
Street Kings na YT: http://www.youtube.com/watch?v=VL1cRPmuU3E
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasjeszcze raz ktoś napisze żarówka to ja mu osobiście włączę czerwoną lampkę w profilu po pierwsze to auta są wyposażone w lampy xenonowe osadzone w reflektorach a żarówka to może być halogenowa albo zwykła
Natomiast naszą rola tu jest pomagać i podpowiadać a nie dokuczać.
Co do tematu. Zarniki ksenonowe mają teoretycznie wytrzymac cały okres eksploatacji pojazdu bez wymiany. Tyle teoria producentów. W praktyce wygląda to bardzo różnie znam przypadki ze padały one po 2 latach a znam też takie gdzie auto ma 4-5 lat i nadal bez problemu swiecąCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasBig, znaczy się prawnicy i ekonomiści nie umieją czytać temat był wielokrotnie prouszany i wielokrotnie było pisane jak poprawnie nazywać źródło światła xenonowego żarnik jeszcze jest dopuszczalny
P.S. ilez to razy słyszy lub czyta sie o przetargach, choć powinno się mówić "zamówienia publiczne" i nikt na nikogo się za to nie obraża bo każdy wie o co chodziCzarny Elegance
Komentarz
-
-
hmmm ... a czy kola w samochodzie to "kola" czy "okregi" ???
No bo w sumie to nie wiem ?Alusy to niby okregi, z kilkoma odcinkami odchodzacymi od srodka okregu, ktory tworzy obrys felgi do jej obwodu. :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 16 Wrz, 08 13:24 ]
Sorki tak jeszcze wroce do tematu bo cos mi sie przypomnialo. Kto z was "xenoniarzy" ma wlaczona opcje "skandynawska" ? Bo ja mam i sie zastanawiam jaki to bedzie mialo wplyw na zywotnosc ksenonow ? W 1'ce czdaje sie przy odpalaniu gasna i pochwili sie dopiero zaswiecaja. U mnie w OII swieca od momentu przekrecenia kluczyka.
Komentarz
-
-
kto nierozumie lampa wyladowcza dwie elektrody na przeciwko siebie w srodku gaz pradnica podaje wysokie napiecie ok 4kv powstaje łuk elektryczny i git majonez
Zarowka -zarnik wolframowy najczesciej wypelnienie argon, halogen, proznia itd.. zwykle napiecie (osobowka 12v) przechodzi przez skretke i sie pali ( gruba skretka dlugie zycie ale slaba skutecznosc swietlna, cienka skretka - odwortnie )
co do pytania w orginalach masz zyroskop , jak chcesz zamienic to niestety ale bedziesz musial mieszkac sam z ustawieniem tak jak przy standarowych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tg...przechodzi przez skretke i sie pali...
Jak już poprawiasz kogoś, bo powiedział "żarówki ksenonowe" to nie mów, że coś się w żarówkach spala 8)
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez Jaro102Czy ktos wie czy OII Elegance posiada na osiach czujniki do poziomowania się silniczków w lampach ksenonowych?
Jest jeszcze jedna rzecz wymagająca sprawdzenia a mianowicie, gdy pytałem o to w ASO to podobno trzeba też wymienić wachacz, bo ten standardowy nie ma miejsca do zamocowania tych czujników przy kołach. Napisałem "podobno", bo z ASO to wiadomo jak jest, najlepiej jakby ktoś "ksenonowy" przy okazji ściągania kół zrobił dokładne zdjęcia mocowania tych czujników do porównania.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002najlepiej jakby ktoś "ksenonowy" przy okazji ściągania kół zrobił dokładne zdjęcia mocowania tych czujników do porównania.
Zamieszczone przez kowal 2002gdy pytałem o to w ASO to podobno trzeba też wymienić wachacz, bo ten standardowy nie ma miejsca do zamocowania tych czujników przy kołach. Napisałem "podobno", bo z ASO to wiadomo jak jest,O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
przepraszam ged ze cie urazilem .. oczywiscie masz racje .. koze sie w pyle ... to w takim razie trzeba jeszcze nadmienic ze to promieniowanie cieplne to 95% z mocy zarowki a swiatlo to tylko 5%. to po 1 po 2 nikogo niepoprawiam a kazdy kto mysli o źrodle zarowym to niemysli o promieniowaniu swietlnym hehehe ale co tam kazdy wie oco chodzi ;]
Komentarz
-
Komentarz